Este un derivat al ureei. Se gaseste in mod natural in radacina plantei denumite tananeasa, in muguri de cereale, coji de fructe de castan si coji de orez. Alantoina are proprietati de hidratare si regenerare: stimuleaza diviziunea si cresterea celulara, accelereaza vindecarea tesutului deteriorat. Utilizata in preparatele cosmetice, aceasta accelereaza regenerarea, calmeaza iritatiile, inmoaie si indeparteaza fisurile pielii; are un efect pozitiv asupra vindecarii ranilor si arsurilor. Nu provoaca alergii. Este o substanta non-comedogena, ceea ce inseamna ca nu infunda porii. Preparatele cu alantoina sunt recomandate pentru pielea uscata, sensibila si iritata, contribuind la sinteza colagenului, la vindecarea si protejarea pielii. Se caracterizeaza prin proprietati keratolitice, anti-acneice si antiinflamatorii.
Aloe Vera
Planta de Aloe Vera este o planta suculenta, originara din America de Sud. Frunzele sale contin o pulpa bogata in vitaminele C, A, E si B, microelemente precum zinc, magneziu, calciu, crom, fier, potasiu, cupru, mangan, fosfor, acizi grasi nesaturati, aminoacizi si sterol vegetali. Gelul (sucul) de aloe vera se poate folosi extern pentru psoriasis, acne sau pentru a grabi vindecarea leziunilor (mancarimi, umflaturi, durere). Acesta protejeaza impotriva radiatiilor ionizante daunatoare, micsoreaza cicatricile, iritatia sau inflamatia pielii. Gelul (sucul) de aloe vera are proprietati de hidratare, curatare, precum si proprietati bactericide si antifungice.
Alusion – Oxid de Aluminiu, INCI: Alumina
Alusion este folosit adesea intr-o multitudine de produse cosmetice. Este considerat sigur pentru organism; nu se absoarbe prin piele. Alusion este folosit pentru reflexia si dispersia luminii, pentru a ilumina si obtine efect de stralucire. Tehnologia unica a acestui compus asigura aderenta pe ten si transparenta perfecta.
Ulei de argan
Uleiul natural de argan din Maroc hraneste si hidrateaza pielea, lasandu-i un aspect mai tanar. Proprietatile cosmetice ale arganului sunt cunoscute de secole in regiunea Africii de Nord, dar numai in ultimii ani a devenit un produs popular pentru ingrijirea tenului. Arganul are un efect benefic asupra multor tipuri de piele si probleme asociate. Ingredientele sale active, precum continutul ridicat de vitamina E si antioxidanti, il fac un remediu extrem de eficient pentru tratamentele de intinerire. Tratamentul cu ulei de argan are un efect pozitiv asupra reducerii ridurilor: pielea capata elasticitate si fermitate. Substantele active continute in uleiul de argan ajuta pielea sa-si recapete echilibrul si aspectul sanatos. Uleiul ajuta la eliminarea decolorarii si a altor modificari minore ale pielii. Foarte important, eficacitatea sa a fost confirmata pe diferite tipuri de piele - de la uscata, pana la grasa si sensibila.
Ulei de avocado
Uleiul de avocado este un ingredient cosmetic cu proprietati de hidratare, calmante, antioxidante. Uleiul de avocado creste flexibilitatea si permeabilitatea celulelor, optimizand absorbtia ingredientelor active. Acesta hraneste straturile profunde ale pielii. Este bogat in vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C, E, si mineralele zinc, calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor si potasiu. Uleiul de avocado protejeaza impotriva razelor UVA si UVB. Ca ingredient cosmetic, este folosit in prepararea produselor destinate pielii uscate, crapate, deteriorate, dar si pentru pielea normala, matura sau pentru pielea delicata precum cea a bebelusilor.
Acid azelaic
Acidul azelaic este un acid din grupul acizilor dicarboxilici. Acesta se regaseste in natura in cereale: grau, orz, secara. Are proprietati antibacteriene si inhiba cresterea bacteriilor aerobe si anaerobe. In cosmetica, previne formarea punctelor negre, estompeaza decolorarea, regleaza productia de sebum, diminueaza porii, netezeste cicatricile cauzate de acne. Acidul azelaic nu irita pielea; acesta poate fi folosit tot timpul anului, neavand efect fotosensibilizant.
Azeloglicina
Azeloglicina are proprietati de albire si de reglare a productiei de sebum; poate preveni productia de melanina si astfel imbunatateste stralucirea tenului. In plus, avand ca si compus glicina, aceasta hidrateaza si tonifica pielea. Azeloglicina poate fi utilizata in ingrijirea leziunilor acneice, pentru pielea sensibila cu capilare vizibile. Este complet solubila in apa.
Nitrura de bor (boron nitride)
Nitrura de bor este un aditiv cosmetic folosit pentru a imbunatati aderenta si modalitatea de aplicare a produselor. Acesta asigura durabilitatea machiajului.
Baycusan
Aditiv cosmetic, imbunatateste acoperirea si aplicarea produsului. Are proprietati senzoriale foarte bune datorita carora produsul cosmetic nu va fi lipicios, ci matasos. Intareste intensitatea culorii, asigura rezistenta la apa si previne transferul cosmetic catre alte obiecte.
Bisabolol
Bisabololul este o substanta activa naturala, continuta de musetel, cu spectru larg de proprietati cosmetice: antiseptic, calmant si antiinflamator. Acesta faciliteaza procesul de vindecare al ranilor si patrunderea ingredientelor active in celulele pielii. Este utilizat in principal in ingrijirea pielii alergice, iritate, cuperozice si sensibile, in tratamentul psoriazisului si al leziunilor acneice.
D-Panthenol
D-Panthenolul este un deprival al acidului pantothenic, cunoscut si sub numele de provitamina B5, continuta in mod natural de piele, par si unghii. Este un ingredient foarte bine tolerat; practic nu exista iritatii sau alergii la acest ingredient. Se absoarbe cu usurinta in piele si patrunde adanc in straturile acesteia. Reduce pierderile de apa prin epiderma si hidrateaza in mod eficient pielea, facand-o moale si supla. D-Panthenolul stimuleaza diviziunea celulara, datorita careia are un efect de vindecare si regenerare: este de ajutor in vindecarea ranilor si a leziunilor minore ale pielii si in tratarea cicatricilor. Imbunatateste bariera lipidica a epidermei: dupa doar 7 zile de utilizare, pielea devine mai hidratata si mai putin descuamata. D-Panthenolul are un efect calmant si antiinflamator; ajuta la calmarea iritatiilor, rosetii si mancarimii pielii. Are proprietati antibacteriene. Poate ajuta in tratarea acneei.
Dioxid de titan
Dioxidul de titan este un compus chimic anorganic care este un filtru natural pentru razele UVA si UVB. Inclus in produsele cosmetice, protejeaza impotriva razelor solare daunatoare, fara a deteriora calitatea produsului.
Pudra de orez
Pudra de orez este excelenta pentru ingrijirea pielii. Ingredientele deosebit de valoroase ale orezului sunt acizii grasi esentiali nesaturati, ai caror proprietati ajuta la combaterea eficienta a numeroaselor boli ale pielii. Orezul are proprietati benefice de curatare. Substantele continute in orez neutralizeaza toxinele, inclusiv compusii metalelor grele si regenereaza structurile deteriorate din cauza influentei semnificative a poluarii. Prezenta nutrientilor intareste pielea si, datorita capacitatii sale de penetrare remarcabile, hraneste si straturile mai profunde. De asemenea, pudra de orez este recomandata pentru pielea cu modificari de pigmentare.
Ennacomplex
Ennacomplex este un cocktail de extracte din brusture, lamaie, hamei, sunatoare, salvie, magnolie, hamamelis, nuca, arnica si struguri rosii, cu proprietati antibacteriene, antifungice, antioxidante si antiinflamatorii. Ennacomplex incetineste procesul de imbatranire al epidermei si trateaza capilarele rupte. Plantele individuale indeplinesc functii diferite: au proprietati astringente, decongestionante sau sigileaza vasele de sange. Este utilizat in produse cosmetice cosmetice pentru capacitatea de a reduce eritemul.
Uleiul de primula (Evening Primrose)
Uleiul de primula este un ulei din primavara bienala, primula fiind o planta perena originara din America de Nord. Uleiul produs din acesta este bogat in acizi grasi nesaturati, care au un efect pozitiv asupra corpului nostru si activează functiile de intinerire. Acesti acizi sunt acidul linoleic (LA) si acidul gamma-linolenic (GLA). Uleiul de primula are un efect benefic asupra parului, pielii si unghiilor. Acidul cis-linoleic continut de catre acesta are un efect pozitiv asupra concentratiei trigliceridelor si asupra nivelului total de colesterol din sange. Ajuta in lupta impotriva acneei, a dermatitei seboreice si, in unele cazuri, a psoriazisului. Primula este o sursa naturala de vitamina E, magneziu, calciu, zinc si seleniu.
Glicerina
Glicerina are proprietati calmante excelente, hidrateaza eficient pielea uscata predispusa la crapaturi. Netezeste, imbunatateste elasticitatea si regleaza procesele de reinnoire adecvata a epidermei. Glicerina patrunde in partile mai adanci ale stratului cornos si ramane acolo, „tinand” apa timp de aproximativ 24 de ore.
Uleiul de cafea verde
Uleiul unic, exotic, din boabele de cafea Arabica necoapte apartine astazi unei noi game de produse naturale, valoroase, din padurea tropicala amazoniana. Se obtine prin presarea la rece a boabelor proaspete din fructul verde al arborelui de cafea. Ca emolient, mentine un nivel adecvat de hidratare a pielii, inmoaie si netezeste pielea. In cosmetologie si suplimente nutritive, datorita continutului extrem de bogat in antioxidanti, protejeaza impotriva radicalilor liberi. Mai mult, acesta protejeaza pielea impotriva radiatiilor UV. Este perfect pentru ingrijirea pielii uscate, mature, obosite si inelastice, precum si a pielii cu celulita si vergeturi.
Hialuronat de sodiu
Hialuronatul de sodiu este sarea de sodiu a acidului hialuronic: element structural al matricei celulare, conectand fibrele de elastina cu fibrele de colagen ale dermei. Impreuna cu colagenul, acestea sunt cele mai importante componente ale pielii. Este unul dintre putinele ingrediente utilizate atat in medicina, cat si in cosmetica, identic cu un compus gasit in mod natural in organism. Este asadar o substanta fiziologica, a carei utilizare nu provoaca alergii sau iritatii, cu un efect pozitiv asupra nivelului de hidratare si asupra pielii uscate: calmeaza si linisteste.
Isopentildiol 40%
Isopentildiol 40% este un emolient si un hidratant multifunctional cu proprietati potentiatoare, care imbunatateste penetrarea ingredientelor active. Legand apa din stratul cornos, imbunatateste tensiunea si elasticitatea pielii.
Ulei de Jojoba
Uleiul natural produs din semintele copacilor de jojoba a devenit unul dintre ingredientele de baza ale produselor cosmetice de peste tot in lume. Acesta contine vitamina E si vitamina B, precum si mineralele iod, cupru, seleniu, crom si zinc. Acest ulei nu are parfum si are proprietati eficiente antiinflamatorii, antibacteriene si hidratante. Este excelent pentru toate tipurile de piele; nu provoaca alergii sau iritatii.
Acid hialuronic
Acidul hialuronic este o componenta naturala a pielii noastre, responsabila pentru nivelul adecvat de hidratare al acestuia. Acidul hialuronic combina fibrele de colagen si elastina in derm. Se caracterizeaza printr-o absorbtie ridicata a produselor cosmetice, datorita careia poate patrunde in straturile cele mai adanci ale pielii. De asemenea, face ca alte substante active din creme sau masti faciale sa fie mai bine absorbite de piele, motiv pentru care este adesea utilizat in cosmetice nu numai pentru tenul matur, ci si pentru tenul deshidratat, mixt sau gras. Cremele cu acid hialuronic ca factor de hidratare nu dilata vasele de sange, deci pot fi utilizate in siguranta si iarna, cu rol de creme de protectie impotriva inghetului. Legand apa din epiderma, o netezeste si are, de asemenea, un efect linistitor, calmant si de intinerire. Este cel mai des utilizat in produsele cosmetice hidratante.
Lipex Shea Light
Derivat lichid ester al untului de shea (karite), cu efect eficient de lubrifiere si hidratare. Datorita acestuia, pielea devine neteda si moale. Substantele continute in untul de shea accelereaza vindecarea ranilor si iritatiilor, reduc inflamatiile si arsurile solare. Lipex Shea Light este si un filtru natural impotriva UV sau conditiilor meteo nefavorabile (protejeaza de inghet si vant). Nu este alergic, poate fi utilizat pentru toate tipurile de piele si pe tot corpul, chiar si in zonele mai sensibile. Pielea uscata va fi hidratata si lubrifiata. Protejeaza impotriva uscaciunii si imbatranirii, prin sustinerea retentiei apei in celulele pielii. Untul de shea este de asemenea benefic si pentru tenul gras deoarece nu infunda foliculii de par, insa este recomandat sa il utilizati noaptea. Are un efect calmant si hranitor. Poate fi folosit cu succes in amestecuri pentru masarea muschilor durerosi sau vergeturilor.
Ulei de macadamia
Uleiul de macadamia este rezultatul presarii la rece a nucilor de macadamia. Contine acizi grasi nesaturati (aproximativ 75% sunt acizi grasi - oleic, palmitic), minerale, vitamine A, B si E, precum si lecitina si squalen. Regenereaza foarte bine pielea, inmoaie, hidrateaza, hraneste, netezeste si imbunatateste elasticitatea. Protejeaza pielea impotriva deshidratarii. Se absoarbe rapid, iar pielea il tolereaza foarte bine, deoarece contine ulei palmitoleic, care este, de asemenea, o componenta a pielii umane. Uleiul de macadamia este hipoalergenic si este potrivit pentru toate tipurile de piele, in special pentru pielea sensibila, imbatranita, descuamata si fragila. Uleiul de macadamia se absoarbe rapid in piele, este emollient, hranitor si calmant.
Ulei de marula
Uleiul de marula este de provenienta africana. Se obtine din semintele fructului copacului marula si este recomandat atat pentru ingrijirea pielii, cat si a parului. Este un ulei cu stabilitate ridicata, care prelungeste durata de viata a altor uleiuri delicate, fiind si un antioxidant ce lupta impotriva radicalilor liberi. Contine vitaminele C si E si flavonoide. Datorita continutului de acizi grasi nesaturati, se construieste in structurile pielii, ceea ce intareste bariera lipidica si imbunatateste nivelul de hidratare. Are un efect de vindecare si regenerare; stimuleaza activitatea antirid, imbunatateste elasticitatea pielii si impiedica descompunerea colagenului. Are proprietati antibacteriene si este potrivit si pentru ingrijirea zonei oculare.
Magnesium Myristinate
Este o substanta organica, un derivat al acizilor grasi. Imbunatateste rezistenta la apa (inmoaie), durabilitatea, acoperirea produselor cosmetice.
Ocaline XP
Actioneaza ca un agent calmant pentru eritem. Este o combinatie sinergica si patentata de apa de izvor si un extract unic de aminoacizi obtinut din seminte de dovleac. Are proprietati de matifiere si fixare. Reduce roseata pielii si reactivitatea acesteia.
Ulei de orez
Uleiul de orez este un produs obtinut din taratele de orez (Oryza Sativa). In fabrici, este un produs secundar, obtinut din ce ramane dupa prelucrarea boabelor de orez. In Japonia se foloseste frecvent pentru ingrijirea pielii si pentru exfoliere. Uleiul de orez contine o serie de ingrediente active: gamma oryzanol – un puternic antioxidant, tocotrienoli, tocoferoli, antioxidanti precum vitamina E, acizi omega-6 (pana la 33%), acizi omega-9, acid stearic si acid feluric. Contine de asemenea minerale cu efect benefic asupra pielii: calciu, potasiu, magneziu, fosfor, fier, zinc si cupru. Sterolii vegetali continuti au proprietati linistitoare si care lupta impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi si sunt fiabili in restabilirea functiilor pielii: beta-carotenul, alfa-carotenul, licopenul, coenzima Q10, polifenolii Beneficiile pentru piele sunt multiple: pielea devine neteda, cu structura uniforma si delicata si rezistenta la factorii externi.
Matase de orez micronizata
Pulbere de orez matasoasa, aproape complet transparenta si foarte usoara pe piele. Pudra de orez se caracterizeaza printr-o absorbtie eficienta a sebumului si a umezelii. Este recomandata pentru tenul gras si mixt. Are un efect puternic de matifiere, folosit frecvent in formula produselor cosmetice. In pulberi, le face matasoase si aplicarea lor devine mai placuta.
Ulei de macese
Uleiul de macese cu cel mai mare potential provine din sudul statului Chile. Conditiile climaterice din Chile sunt unice in lume. Este perceput ca unul din cele mai importante uleiuri de ingrijre a pielii. Este de neinlocuit datorita proprietatilor extraordinare de hidratare. Contine o multime de acizi grasi nesaturati, antioxidanti, steroli, carotenoizi, vitamine si minerale. Contine de asemenea o cantitate exceptional de mare de vitamina C, care influenteaza sinteza colagenului si este un element important de protectie impotriva radicalilor liberi, prevenind imbatranirea tesuturilor. Imbunatateste elasticitatea pielii, regenereaza si elimina ridurile si cicatricile mici. In plus fata de vitamina C, mai contine vitamina B care previne modificarile acneice si seboreice. Uleiul contine tretinoina naturala, un derivat al retinolului – vitamina A, care reinnoieste si reconstruieste pielea si este unul dintre cei mai mari aliati impotriva ridurilor. Efectul de hidratare, inmuiere si netezire a pielii rezulta din prezenta compusilor vitaminici, pectinelor, aminoacizilor si in special a acizilor grasi din fructi. Datorita acestor proprietati, are un efect benefic asupra acneei si pielii grase. In plus, acizii din fructe reduc uscaciunea pielii prin stimularea biosintezei ceramidelor si cresterea nivelului acestora in epiderma. Uleiul de macese ingrijeste perfect pielea cu vergeturi, celulita, cicatrice si psoriazis. Este foarte util inainte si dupa tratamentele dermato-cosmetice precum epilarea, tratamentele cu laser, exfolierea profunda a epidermei. Uleiul de macese are multiple beneficii prin proprietatile sale antiseptice, antiinflamatorii, astringente si de hidratare, fiind adesea numit si “uleiul tineretii si sursa sanatatii”
Ulei de catina
Datorita continutului ridicat de vitamina A sub forma de carotenoizi (beta-caroten in cantitate de 40 – 100 mg % si licopen criptaxantina si zeaxantina in cantitate de 180 – 200 mg %), uleiul de catina are culoarea rosu intens. Carotenoizii sunt responsabili de proprietatile regenerative, antirid si antioxidante, precum si de imbunatatirea tonusului pielii. De asemenea, protejeaza impotriva razelor solare din gama UVB, ceea ce il face o protectie solara naturala. In plus, uleiul de catina contine o doza mare de vitamina E, minerale si flavonoide care au un efect benefic asupra vaselor mici de sange. In grupul uleiurilor vegetale, uleiul de catina se caracterizeaza printr-o compozitie unica de acizi grasi si unul din putinele care contin acid palmitin oleic (omega-7). Acidul omega-7 este o componenta naturala a lipidelor pielii, care influenteaza procesul de regenerare al epidermei. In cosmetologie este utilizat pentru ingrijirea pielii deteriorate, uscate, descuamate si ridate, care necesita regenerare. Este una dintre esentele antirid, adesea folosita in produsele pentru tenul matur.
Amidon de porumb
Rolul amidonului de porumb in cosmetice este acela de a matifia, netezi si inmuia pielea. Acesta absoarbe umezeala si sebumul.
Oxid de zinc
Oxidul de zinc este un mineral natural, filtru UVA si UVB, care ne protejeaza pielea impotriva radiatiilor daunatoare. Folosit ca ingredient cosmetic, calitatea produselor nu este alterata. Este cel mai adesea utilizat in cosmetice pentru tenul gras sau cu tendinte acneice, datorita proprietatilor de matifiere.
Vitamina E
Vitamina E are un puternic efect antioxidant si este de neinlocuit in rezolvarea problemelor acneice, cicatricilor, micozelor. Aceasta protejeaza stratul de grasime al epidermei, imbunatateste alimentarea cu sange a pielii, sustine tratamentul acneei si al dermatitei seboreice, asigurand stabilizarea si permeabilitatea adecvata a membranelor celulare. Vitamina E patrunde bine in straturile pielii, hraneste si reduce sensibilitatea la radiatiile UV. Are proprietati antiinflamatoare si anti-umflaturi. Creste elasticitatea tesutului conjunctiv si are proprietati anti-imbatranire. Netezeste si hidrateaza pielea. Este cunoscuta sub numele de “elixirul tineretii”