Tehnici simple pentru un machiaj de zi reusit

Tehnici simple pentru un machiaj de zi reusit

Atunci cand vorbim despre aspectul fizic, ne raportam la cele trei variabile pe care le luam in calcul mereu: vestimentatie, coafura si machiaj. Aceste trei variabile au capacitatea de a schimba starea de spirit si atitudinea si de a ne face mai increzatoare in propriile forte.

Parte din rutina personala de ingrijire si infrumusetare, machiajul (respectiv non machiajul) ne defineste pe fiecare dintre noi. Multe dintre noi prefera doar o crema hidratanta, bazandu-se mult pe frumusetea naturala. Daca faci parte dintre acele persoane care nu pot fara machiaj, probabil ca ai creat deja un obicei ca in fiecare dimineata sa iti aplici un minim de produse de make-up, fie ca iesi sau nu din casa.

In machiajul de zi cu zi, chiar si atunci cand ai putin timp la dispozitie, accentul cade pe calitatea produselor si a executiei.

Principiile de baza pentru un machiaj de zi reusit

Urmareste cateva reguli, experimenteaza si nu vei da gres.

  • Machiaza-te intr-un loc cu lumina naturala, deoarece machiajul de zi trebuie sa arate bine in lumina naturala.
  • Aminteste-ti ca mai putin inseamna de multe ori mai mult. Lumina naturala, calda, te poate complimenta, asa cum foarte bine iti poate scoate in evidenta machiajul intr-un mod negativ daca aplici prea multe straturi.
  • Accentueaza o singura trasatura: ochii sau buzele.
  • Ingrijeste tenul inainte de a-l machia. Demachiaza-l, curata-l si hidrateaza-l corespunzator, in fiecare dimineata si seara.
  • Alege intotdeauna produsele potrivite tipului tau de ten – normal, mixt, sensibil, uscat sau gras cu tendinta acneica.

Produsele de baza pentru un machiaj de zi reusit

  1. Baza pentru machiaj va asigura o mai buna rezistenta in timp a machiajului, produsele vor adera mai bine pe ten
  2. Fond de ten cu acoperire medie
  3. Corector pentru imperfectiunile mai proeminente
  4. Fard de obraz pe care sa il folosesti cu succes si pe pleoape pentru un spect natural sau pe buze. Daca esti mai experimentata, alege unul cremos: va arata mult mai natural pe tenul tau.
  5. Paleta pentru contur. Alege una care sa aiba cel putin o nuanta iluminatoare si un bronzer pentru a crea umbre modelatoare pe ten
  6. Un rimel
  7. Creion sau fard pentru sprancene
  8. Un tus de pleoape sau un creion dermatograf
  9. Un ruj sau un gloss, dupa preferinta
  10. Un fixer pentru machiaj: spray sau pudra transparenta cu rol de fixare

 

Cand pleci de acasa, ia cu tine pudra, rujul, corectorul si dermatograful pentru retusurile rapide de peste zi. Ca sa fim mai practice, in mod ideal, aceste produse sunt dublate in trusa de farduri de poseta. In felul acesta nu vei irosi timp cu mutarea lor si cu siguranta nu le vei uita acasa.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!